Eerst Remco, dan Leeuwerik

Behoorlijk wat volk in hartje Dilbeek op zondag 2 oktober. In de voormiddag liepen de straten rond het Cultuurcentrum Westrand vol voor de huldiging van wereldkampioen Remco Evenepoel als ereburger van de gemeente Dilbeek, nadien verschoof de aandacht van wielrennen naar lopen en de plaatselijke Jogging 80, een klassieker uit onze regio, met uiteraard ook heel wat Leeuweriken aan de start.

Leeuwerik op Jogging 80 in Dilbeek

Nadat Remco en Oumi met heel hun gevolg én ook de vervelende regenwolken de straten van Dilbeek hadden verlaten, kon er dus overgegaan worden tot de belangrijkste gebeurtenis van de dag. De Jogging 80, met keuze uit wedstrijden van 5, 10 of 15 km, oftewel één, twee of drie rondje(s) draaien en keren, op en af door het centrum van Dilbeek en de straten en paadjes rond het Roelandsveld.

Els 2e dame op lange afstand

Vooraf waren er ook nog enkele kortere afstanden voor de jeugd en daarin boekte Ilani Mollaert al een eerste succesje van de dag voor onze club: ze werd knap 3e én 1e meisje op de 1.000 m. Op de 5 km waren de broertjes Vandevelde mooi voorin te vinden: Nik legde uiteindelijk beslag op een puike 6e plaats, Jorik kwam als 13e over de finish. Ook op de 10 km kleurde Leeuwerik mee de wedstrijd, met een alweer chique 3e plek voor Maarten Berghmans en de 4e plaats voor Randy Bruier Desmeth. Nog een 4e plaats was er voor Jeroen Vandenborre op de 15 km. Els De Schuyteneer kwam in diezelfde race als 14e over de finish en werd zo 2e dame in de uitslag.